Dovoljeno mi je uživati

 

Včasih ni treba da dosežem zadan cilj ali se izmučim tako zelo, da res rabim oddih. Zaslužim si ga tudi kar tako in dovoljeno mi je uživati. Tudi tebi!

Tako sem bila žalostna, ko so nama sporočili, da je najin let za letošnji oddih v Grčiji odpovedan. Vsako leto odkar sva skupaj obiščeva drugi otok. Željna sem bila sončnih grških dni, toplega vetra, turkiznega morja in vrhunca dneva – ledene kave na plaži in vse to pred turistično sezono! Lani sva odletela na Mykonos in spomnim se, kako sem na letališču razmišljala o tem, kako si ne zaslužim dopusta. Takrat se mi je dogajalo veliko stvari, ki me niso osrečevale. Imela sem dosti vsega in sem si vzela prosto poletje.

Nazaj na dopust. Nisem si ga zaslužila, ker mi v življenju ni šlo, tako kot sem si želela, pa itak sem imela prosto poletje, kako si drznem še sanjati o dopustu. Da mi je dovoljeno uživati sem začutila šele, ko mi je to napisala prijateljica Kaja. Aja, spet nisem mogla priti do tega spoznanja sama. No, letos pa sem! Na najin mini glamping oddih v kampu Podljubelj sem odšla z dobro knjigo, prazno glavo in telefonom na letalski način. Kako zelo je pasalo!

Woman in woden house
Man and woman hiking